Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan
Tjej skriver

Goda skolresultat för årskurs 9
i Älmhults kommun

Älmhults kommuns preliminära betygsstatistik för årskurs 9 visar att elever och lärare lyckas hålla fortsatt god kvalitet. Genomsnittligt meritvärde blev i år 212, 8 poäng vilket är 7 poäng mer än tidigare år och den högsta siffran i Älmhult sedan sex år tillbaka. Behörigheten till gymnasiet har ökat från 77 till 82 procent.

Eleverna i årskurs 9 i Älmhults kommunala grundskolor visar fortsatt bra resultat. De har i år ett genomsnittligt preliminärt meritvärde på 212, 8 poäng, en ökning med 7 poäng sedan föregående år.

– När vi sammanfattar resultaten ser vi att lärare och elever presterar på en hög nivå trots pandemins utmanande omständigheter. Älmhult har förbättrat sig rejält i godkända betyg i årskurs 9 och som är behöriga till gymnasiet. Vi såg ett tydligt trendbrott redan 2018 och nu kan vi fortsatt se en positiv trend, säger Roger Johansson, utbildningschef.

Sedan 2018 har skolan i Älmhult arbetat med att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet.

– Jag blev väldigt glad när jag i fredags fick se de preliminära siffrorna. Bakom resultatet ligger goda prestationer från elever och lärare och det är ett tecken på att vi gör rätt saker och att det går åt rätt håll. Vi ser en positiv trend och det viktiga är nu att vi fortsätter vårt långsiktiga förbättringsarbete, säger Gusten Mårtensson (C), utbildningsnämndens ordförande.

Andelen elever i årskurs 9 som klarade behörighet till gymnasiet ökade med 5 procentenheter till 82 procent vilket är den bästa siffran sedan 2016.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen