Till startsidan

Företagargalan 2021

De vann priser på årets digitala företagargala!

Årets företagare tilldelades Thomas Nyberg, Nyvab Nybergs Verkstad AB

Delas ut av: Företagarna
Motivering: Årets företagare i Älmhult har sedan starten 1942 präglats av hög service och god kundkännedom. Företaget började som smedja och försäljning avprodukter som balvagnar och snökedjor, därefter har försäljningen löpande utvecklats med fyrhjulingar och båtar med mera. Idag har bolaget elva medarbetare och är ett riktigt familjeföretag.

Årets butikssäljare tilldelades Jennie Lange, Langes i Virestad

Delas ut av: Handelsplats Älmhult
Motivering: Med energi och alltid kunden i fokus så kan denna tjej göra mästerdåd genom att vända något svårt och omöjligt i pandemitid till succé. Dessutom har hon gjort det på ett föredömligt sätt genom att stärka andra småföretagare när de fått åka med på tåget. Jennie tänker utanför ramarna och har tagit den digitala handeln ut på landsbygden.

Årets lansbygdspris tilldelades Lisbeth och Anders Eriksson, Stenshult mellangård, Pjätteryd

Delas ut av: Lantbrukarnas Riksförbund
Motivering: Med stort intresse för livet på landsbygden har årets pristagare skapat ett företag med tre ben. Jordbruket med Kravcertifierad köttproduktion, skogen och stugor för veckovis uthyrning. De har successivt investerat i och nyttjat flera delar av sin gård med omgivande natur. Genom sin entreprenörs-anda, närhet till naturen, trevligt bemötande och personlig service har årets pristagare genom idogt arbete byggt ett småskaligt och innovativt företag med ett koncept som passar nutidens människor som söker rekreation och avkoppling.

Årets nyföretagare tilldelades Agneta Andersson, Vetmobilen AB

Delas ut av: NyföretagarCentrum Älmhult
Motivering: Med en tydlig och kreativ affärsidé har du med effektiv marknadsföring och hög servicekänsla snabbt byggt upp en kundbas och etablerat dig på marknaden. Till glädje för både tvåbenta och fyrbenta kunder ger du en trygg och professionell service i hemmiljö utan stress och oro för dina patienter.

Årets utvecklingspris tilldelades Swepart Transmission AB

Delas ut av: Växande Älmhult
Motivering: Årets utvecklingspris tilldelas ett innovativt och kundorienterat företag. Företaget startades 1945 och har genom åren haft många ägare. 2014 fick bolaget nya lokala ägare i form av Sture Andersson med familj.

Det blev startskottet för en kraftig satsning på produktutveckling, maskininvesteringar och tillväxt. Sedan 2014 har bolaget ökat omsättningen från 400 miljoner till en årstakt 2020 på cirka 600 miljoner och antalet anställda med 40 personer till för närvarande 230 personer.Totala investeringar under perioden är cirka 160 miljoner. Idag är bolaget ett av norra Europas ledande företag inom utveckling och tillverkning av avancerade transmissionslösningar, med några av Sveriges största företag som kunder.

Älmhults eldsjäl delades ut till Community involvement Älmhult

Delas ut av: Älmhults kommun
Motivering: Årets pristagare har sedan en längre tid gjort insatser för människor i behov av en hjälpande hand i Älmhult och har växt till ett stort nätverk med engagerade medmänniskor. Nätverket delade år 2020 bland annat ut insamlade julklappar till mer än 200 barn, julklappar som skänkts av privatpersoner, organisationer och företag. 2020 är året då inget blev som vi tänkt.

Det blev ett år då det var viktigare än någonsin att vänner och goda grannar ställde upp för alla de som behövde en hjälpande hand. Årets pristagare hjälper till när behovet är stort av möbler, inredning, barnvagnar, leksaker och kläder. Kort sagt allt man kan behöva i ett hem. Det är också ett sätt att återanvända saker som kanske annars inte kommit till användning igen. Årets pristagare med hjärtat på rätt ställe är Community involvement Älmhult!

Årets lokala Skapa-pris tilldelades Stephanie Spindler Jonsson och Bengt Johansson

Delas ut av: Älmhults kommun och Älmhults idéförening
Motivering:
Stephanie Spindler Jonsson:
Låsbara signal-blockerande fodral för mobiltelefoner och surfplattor.
Bengt Johansson: Utveckling av möbler för barns lärande, kreativitet och motorik.

Om Företagargalan 2021

Våra företagare förtjänar alltid att hyllas. Det blir speciellt i år, men priserna är givetvis lika värdefulla som alltid.

Syftet med galan är att skapa en mötesplats för företagare, stora som små, från olika branscher och att bygga gemenskap och stolthet över att vara företagare i Älmhults kommun.

I år känns det viktigare än någonsin att lyfta fram alla företag, organisationer och människor som gjort stordåd. Jag vill rikta ett stort tack och ett stort grattis till alla fantastiska pristagare, säger Elizabeth Peltola, kommunstyrelsens ordförande i Älmhults kommun.

Företagargalan arrangeras av Företagarna, Handelsplats Älmhult, Lantbrukarnas Riksförbund, Nyföretagarcentrum, Växande Älmhult och Älmhults kommun.

Arrangörer

Sedan flera år tillbaka har framgångsrikt företagande uppmärksammats i Älmhults kommun. Företagande är en viktig del som bidrar till utvecklingen av vår kommun. I år delas sju priser ut i följande kategorier:

• Årets företagare - Företagarna
  • Årets butikssäljare - Handelsplats Älmhult
  • Årets landsbygdspris - Lantbrukarnas Riksförbund
  • Årets nyföretagare - Nyföretagarcentrum
  • Årets utvecklingspris - Växande Älmhult
  • Årets eldsjäl - Älmhults kommun
  • Årets lokala Skapa-pris - Älmhults kommun tillsammans med Älmhults idéförening.