Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhult är hemma för oss

Hemma är ett ställe där man kan vara trygg, ta hand om sig själv och sina nära. Hemma kan vara en byggnad. Det kan också vara en plats. Man kan känna sig hemma i en känsla, en situation eller ett sammanhang. Ibland kan hemma vara en känsla svår att finna. Alla har vi våra olika erfarenheter. I Älmhult har vi ambition om det goda hemmet.

När du är hemma i Älmhult betyder det att det finns en plats för dig – en bostad, ett jobb, möjligheter till utveckling, vila och rekreation. Möjligheter till ett gott liv. Det finns också en plats för dina nära och kära, dina barn och dina föräldrar blir alla väl omhändertagna. Du blir mött med ett leende, vänliga ord och av människor som står på din sida. Älmhult är ”Älmhult – Home of home! Känn dig som hemma”.

Att leva i Älmhult är enkelt

De flesta uppskattar att ha nära till arbete, skola, fritidsaktiviteter, natur, handelsplats och shopping i centrum. Närheten spar tid och ger oss mer fritid. Vi har länets lägsta arbetslöshet och jämfört med övriga kommuner i Kronobergs län har älmhultsborna den högsta medelinkomsten.

I Älmhult är vi internationella - på riktigt

I vår kommun bor och verkar människor från fler än femtio olika länder. Var femte invånare mellan 25–44 år är född utomlands. Det gör att Älmhult har en internationell atmosfär. Företagen i Älmhult drar till sig folk från hela världen och till det kommer personer som kommit av andra skäl. Det räcker att gå en runda på stan, eller byn som man säger i Älmhult, eller äta på en av stadens lunchrestauranger. Där hörs många olika språk och restaurangerna erbjuder menyer som är inspirerade från olika länder. Det är ingen slump att det finns en internationell skola just i Älmhult.

Till toppen