Kommunikationer

I Älmhult finns det bra kommunikationer – det är lätt att komma hit och lätt att nå världen. Älmhult ligger utmed stambanan. Här stannar över 70 passagerartåg om dagen. Det går tåg nästan varje timme till och från Köpenhamn. Även SJ 2000 stannar flera gånger dagligen om du vill vidare mot exempelvis Stockholm.

I Älmhults kommun finns järnvägsstation i både Älmhult och Diö. I Diö, som ligger strax norr om Älmhult, stannar Krösatågen flera gånger varje dag.

Nå världen – med Kastrup inom ett kort avstånd

Flygresenären kan använda Smaland Airport i Växjö, på en knapp timmes avstånd från Älmhult. Kastrup i Köpenhamn, som öppnar portarna till hela världen, når du direkt med tåget från Älmhult på cika 1,5 timme.

Älmhult har också goda vägförbindelser. Väg 23 går i nordsydlig riktning strax öster om Älmhult medan väg 120 går igenom samhället i västlig och östlig riktning och ansluter till E4:an.

Gratis citybuss - Snålskjutsen

I Älmhult finns en citybuss som tar resenärer mellan centrum och handelsplatsen och vice versa flera gånger i timmen. Bussen går under benämningen Snålskjutsen och är förstås gratis för alla som vill åka med.

Du hittar aktuella tidtabeller för citybussen på Länstrafiken Kronobergs hemsida - http://www.lanstrafikenkron.se/tidtabellerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - sök efter linje 1 i Almhults kommun!         

Älmhult är lätttillgängligt för människor som reser tåg från Stockholm, Göteborg och Malmö. Det omvända gäller naturligtvis också, det vill säga att vi som älmhultsbor smidigt kan nå storstadsregionerna.   

Buss

Länstrafiken Kronoberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skånetrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kompletteringstrafiken

Flyg

VXO Smaland Airport länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster- Flyg till och från Växjö
Köpenhamns flygplatslänk till annan webbplats

Tåg

Krösatågenlänk till annan webbplats
SJ - Statens Järnvägarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Öresundståglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Färdtjänst

Färdtjänst och Riksfärdtjänst