Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Idrottsskolan

Är ditt barn sugen på att prova olika idrotter? Alla barn som är 7 eller 8 år har chansen att vara med i Idrottsskolan och kan prova på olika idrotter och aktiviteter under ett helt läsår.

Barn som leker med olika redskap i idrottshall

Coronaviruset, covid-19

Anmälan är nu öppen för höstens Idrotsskola. Starten och genomförandet beror på hur pandemiläget ser ut. Så fort vi bedömer att vi kan bedriva Idrottsskolan igen kommer ni att få information med gruppindelning.

2021-06-15

Anmälan till Idrottsskolan 2021/2022

Nu är det dags att anmäla ditt barn till Idrottsskolan nästa termin. Du gör en anmälan för varje barn. Tänk på att anmälan är bindande.

Start i september

Idrottsskolan startar i september varje år och hålls en gång i veckan till mitten av maj. Vanligtvis på onsdagar klockan 17.30-18.15 eller klockan 18.30-19.15. Under året får barnen prova cirka 30 olika aktiviteter. Avgiften är 265 kronor för hela året, i avgiften ingår en t-shirt som ditt barn får vid uppstarten under första året.

Alla barn i kommunen som ska börja i årskurs 1 och 2 kan anmäla sig.

Vad är en idrottsskola?

Älmhults kommun arrangerar Idrottsskolan tillsammans med ett 20-tal idrottsföreningar runt om i Älmhult. Grundidén är att ge barn möjligheten att prova på en variation av idrotter - barnen får under två terminer prova på flera olika aktiviteter. Idrott för barn ska vara omväxlande, roligt, innehålla mycket lek och ge allsidig träning.

Syftet med idrottsskolan är att ge barnen möjlighet att prova på så många aktiviteter som möjligt och därmed hjälpa dem in i föreningslivet och till en meningsfull fritid.

Varför idrottsskola?

  • Alla barn får chans att leka och ha roligt, samtidigt som de tränar motorik, teknik, samarbete, hänsyn och relationer.
  • Ökad möjlighet till rörelse - Alla barn får 45 minuter i veckan fylld med rörelseglädje, lek, gemenskap och positiva erfarenheter.
  • Alla barn får testa flera olika idrotter med låg deltagaravgift.
Till toppen