Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhult är orten som ger alla möjligheter att delta i kultur- och fritidsliv. Här kan alla hitta vägen till kulturaktiviteter, upplevelser och evenemang.

Genom ett brett utbud formas en attraktiv ort för människor som bor och besöker Älmhult. Vi samarbetar med det rika föreningslivet som erbjuder alla invånare möjlighet till olika aktiviteter.

Nyheter inom bo & Leva


 • Dags att läsa av vattenmätaren


  Nu är det dags för dig som är ansluten till kommunalt vatten och har en manuell vattenmätare att läsa av den! Du kommer snart att få ett avläsningskort skickat hem till dig i brevlådan.

 • Marknad på Stortorget den 6 oktober


  Nu blir det marknad på Stortorget den 6 oktober kl 10.00-18.00 efter två års uppehåll.

 • Kulturskolan och Älmhults musikkår i nytt samarbete


  Föreningen Älmhults Musikkår i samarbete med Älmhults Kulturskola återstartar blåsorkesterverksamhet efter flera år som delvis vilande blåsorkester. Första start blir den 23 september i Haganässkolans aula.

 • Nytt förslag om avgifter för kommunalt vatten och avlopp


  Kommunens avdelning för vatten och avlopp, som i dagligt tal kallas VA, är en avgiftsfinansierad verksamhet. Det innebär att allt som görs inom VA finansieras av anslutna kunder.VA lyder under lagen om Allmänna vattentjänster. Lite enkelt förklarat kan man säga att VA inte kan strunta i att underhålla vattenverk, pumpstationer, reningsverk och ledningsnät. Dessa måste hållas i gott skick. Eftersom de inte betalas med skattemedel behöver avgifterna höjas i takt med att kostnaderna ökar, exempelvis för reservdelar, el, löner och investeringar.Vi står inför en höjning av avgifterna och har bett Kristin Täljsten, VA-chef och Malin Augustsson, VA-ingenjör att svara på frågor om varför och vad det kan innebära.

Evenemang

Relaterat

Idrottsskolan

Läs mer här.

Föreningsinfo

Läs aktuellt nyhetsbrev. Pdf, 131.2 kB. (Pdf, 131.2 kB)

Kontakt

Badchef/fritidssamordnare
Linda Lörincz
Telefon 0476-552 54

Fritidsassistent
Eva Holmström Sjödahl
Telefon 0476-551 65

Fritidsgårdsföreståndare
Annika Holmkvist
Telefon 0476-64 24 23
E-post annika.holmkvist@almhult.se

Kultur
E-post kultur@almhult.se

Kulturstrateg

Helen Carlsson
Telefon 0476-552 19
E-post helen.karlsson@almhult.se

Bibliotekschef
Helena Strömqvist
Telefon 0476-552 18

Till toppen