Hoppa direkt till innehållet

Måltidsbiträde

Välkommen till vår Kockutbildning. Utbildningen pågår under ett år och är starkt förankrad i det lokala näringslivet. Det betyder att det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden på personer med denna utbildning. Ett snabbspår ut i arbetslivet kallar vi det för.

Upplägg

Denna utbildning är för dig som snabbt vill komma i arbete inom storkök- och restaurangbranschen. Här får du grundläggande kunskaper inom matlagning, service och livsmedelshygien. För dig i behov av språkstöd går utbildningen på heltid, medan du som har goda kunskaper i svenska läser på deltid. Utbildningen är påbyggbar till ett fullgjort yrkesvuxpaket mot kockyrket. Utbildningen arrangeras av Älmhults kommun och är förlagd till Haganässkolan i Älmhult.

APL och utdrag ur belastningsregistret

I flera av kurserna ingår praktiska moment vilka bearbetas under ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL). Då det ingår APL i utbildningen, krävs det ett utdrag ur belastningsregistret. Det ansöker du om på polisens hemsida: polisen.se Länk till annan webbplats.

Utbildningsstart och ansökan

Det finns i dagsläget inget datum planerat för nästa utbildningsstart eller när ansökningperioden kommer att öppna. Håll utkik här på vår hemsida och i sociala medier för ny information om när vi startar igen.

Till toppen