Yrkesvuxutbildningar - ett snabbspår ut i arbetslivet

Välkommen till våra utbildningar som är starkt förankrade i det lokala näringslivet. Detta betyder att det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden på personer med dessa utbildningar. Ett snabbspår ut i arbetslivet kan vi kalla det för, med en sömlös övergång mellan studier och arbetsliv.

Yrkesvuxutbildningar på Haganässkolan

På Haganässkolan kan du välja bland flera olika utbildningar på Yrkesvux. Dessa hittar du i listan nedan, samt genom att klicka i menyn. Nästa utbildningsstart är planerad till augusti 2021.

Yrkesvuxutbildningar med planerad start i augusti 2021

Kockutbildning och vård- och omsorgutbildning.
Ansökan öppnar den 10/4. Är du i behov av att ansöka före detta datum så kontakta studie- och yrkesvägledare.

Studier i andra kommuners regi

Vi erbjuder också Yrkesvux i andra kommuners regi och vi har idag ett samarbete med Ljungby och Markaryd som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar i dessa kommuners utbud. Följ länkarna nedan för mer information om dessa utbildningar.

Ansökan kan göras dels genom formulären på denna hemsidan, vilka finns på respektive sida för varje utbildning, och dels genom formulären på Ljungby och Markaryds hemsidor.

Utbildningar i Ljungby

Undersköterskeutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Transportutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utbildningar i Markaryd

VVS-utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du några frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare
Christina Löfgren