Yrkesvuxutbildningar

Ett snabbspår ut i arbetslivet
Välkommen till våra utbildningar som är starkt förankrade i det lokala näringslivet. Detta betyder att det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden på personer med dessa utbildningar. Ett snabbspår ut i arbetslivet kan vi kalla det för, med en sömlös övergång mellan studier och arbetsliv.

Yrkesvuxutbildningar på Haganässkolan
På Haganässkolan kan du välja bland flera olika utbildningar på Yrkesvux. Dessa hittar du i listan nedan, samt genom att klicka i menyn. Nästa utbildningsstart är planerad till augusti 2020. Ansökningsformulär finns på respektive sida för varje utbildning. Ansökningsperioden för Kockutbildning och Undersköterska är förlängd och öppen till den 5 juni. För övriga utbildningar stängde ansökan den 15 maj.

Yrkesvuxutbildningar med start i augusti 2020 på Haganässkolan
Byggutbildning - Träarbete
Industriteknik - CNC
Kockutbildning
Måltidsbiträde
Undersköterska

Studier i andra kommuners regi
Vi erbjuder också Yrkesvux i andra kommuners regi och vi har idag ett samarbete med Ljungby och Markaryd som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar i dessa kommuners utbud. Följ länkarna nedan för mer information om dessa utbildningar.

Ansökan kan göras dels genom formulären på denna hemsidan, vilka finns på respektive sida för varje utbildning, och dels genom formulären på Ljungby och Markaryds hemsidor.

Utbildningar i Ljungby
länk till annan webbplats
Undersköterskeutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Transportutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Barnskötarutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Industriteknisk utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utbildningar i Markaryd
VVS-utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du några frågor eller funderingar?
Välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare
Christina Löfgren
christina.lofgren@almhult.se