Hoppa direkt till innehållet

Svenska för invandrare (SFI)

For English, or other languages, click on the icon for Google Translate placed at the top of this page.

Svenska språket är en nyckel till studier och arbetsliv. Den här utbildningen vänder sig till dig som har annat modersmål än svenska och vill ha grundläggande kunskaper i svenska språket och svenskt samhällsliv.

Upplägg

I utbildningen får du möjlighet att utveckla svenska som ett funktionellt andraspråk. Målet är också att du ska få språkliga redskap för kommunikation för att kunna delta aktivt i vardags-, samhälls- och arbetslivet. Omfattningen på utbildningen är 15 lektionstimmar per vecka (dagtid) förlagda i Haganässkolan. Kvällkurser är avsedd för dig som arbetar dagtid (en kväll i veckan). 

För att kunna söka till oss ska du vara folkbokförd i Älmhults kommun och kunna lite eller ingen svenska.

Information om särskild prövning på SFI

SFI tillämpar nationella prov vid särskild prövning. Det innebär att du skriver nationellt prov och vid godkänt resultatpå samtliga delarpåbörjas prövningen enligt överenskommelse med läraren. För mer information klicka här.

Ansökan och antagning

Det är många som söker till SFI på Haganässkolan och vi har därför ofta en kötid på cirka tre månader. Du kommer att bli kontaktad när en plats blir ledig via brev till din postadress. Klicka på den gröna rutan nedan med texten "Ansök här", för att komma till e-tjänsten där du kan göra din ansökan.

Studie- och yrkesvägledare
Mirjam Lindberg, tfn: 0476-642424
mirjam.lindberg@almhult.se

Till toppen