Särskild utbildning för vuxna

Välkommen till Särvux på Haganässkolan

På Särvux på Haganässkolan erbjuder vi särskild undervisning för dig som fyllt 20 år har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada.

Studiepplägg på Särvux

Hos oss planerar du som elev dina studier tillsammans med studievägledare och dina lärare utifrån just dina behov, kunskaper, intressen och förmågor. Valbara ämnen och kurser finns på grundläggande-, gymnasial- och träningsskolenivå. Undervisningen sker i små grupper och du studerar på din egen nivå och i din egen takt.

Kurser Särvux hösten 2020

Förutom vårt ordinarie kursutbud erbjuder vi till hösten ett antal olika orienteringskurser. Ansökan och antagning sker löpande, även efter kursstart. Ansökningsformulär hittar du genom att klicka nedan på  "Hur ansöker jag?".

Sökbara orienteringskurser

- Orienteringskurs - vad vill jag göra?
- Friskvård och hälsa
- Trädgård
- Laga din egen mat
- Bild och skapande
- Naturkunskap 1
- Engelska i vardagen

Information om kursinnehåll hittar du genom att klicka nedan på "Vilka kurser kan jag läsa på Särvux?"