Hoppa direkt till innehållet

Vilka kurser kan jag läsa?

Grundläggande nivå

Biologi
Engelska
Fysik
Geografi
Hem- och konsumentkunskap
Historia
Kemi
Matematik
Religionskunskap
Samhällskunskap
Svenska
Svenska som andraspråk
Teknik

Gymnasial nivå

Matematik
Svenska 1,2
Samhällskunskap
Historia
Religion

Träningsskolenivå

Språk och kommunikation
Individ och samhälle
Natur och miljö

Sökbara kurser hösten 2021

Nedan listas de kurser som är sökbara 2021, förutom de som är på grundläggande nivå, gymnasial nivå eller träningsskolenivå. Ansökningsformulär hittar du i menyn under "Hur ansöker jag?".

Testa ditt fritidsintresse

I denna kurs upptäcker vi tillsammans olika aktiviteter som finns att tillgå mitt ibland oss. Vad kan man egentligen göra på biblioteket, kan man göra andra saker än att låna böcker? Vi kommer även göra aktiviteter som man kan göra hemma, till exempel tv-spel, brädspel och andra handarbeten.

Mitt Älmhult

I den här kursen kommer vi tillsammans ta reda på lite mer om vår kommun. Har IKEA alltid legat på den plats som det finns på idag? Hur såg torget ut förr? Det sägs även att vi bor mitt i en sagobygd. Vad betyder det? För att ta reda på mer kommer vi göra vissa studiebesök till närliggande platser.

Må bra

Om du är intresserad av att ta reda på mer om din kropp och vad den kan Må bra av, då är detta kursen för dig. Du får pröva på olika idrotter såsom orientering, ”skojfotboll”, pingis eller minigolf, bara för att nämna några av aktiviteterna. Tillsammans övar vi även avslappning, meditation och yoga.

Data

Här är kursen där vi tränar att använda digitala verktyg såsom dator, surfplatta och mobiltelefon. Hur använder vi datorn för att hämta och använda information? Vi kommer även ta kort och bearbeta dem i bildbearbetningsprogram. Dessutom använder vi också program för kommunikation och textbearbetning.

Bakning och lättare lunchmat

Här får du lära dig att baka olika sorters bröd och andra bakverk. Vi prövar även på att göra lättare lunchmat, till exempel sallader. Allt detta gör vi med hjälp av recept med tillhörande bilder. Du får även lära dig hur du bäst förvarar råvaror samt bröd och kakor.

Till toppen