Hoppa direkt till innehållet

Vilka kurser kan jag läsa?

Grundläggande nivå

Biologi
Engelska
Fysik
Geografi
Hem- och konsumentkunskap
Historia
Kemi
Matematik
Religionskunskap
Samhällskunskap
Svenska
Svenska som andraspråk
Teknik

Gymnasial nivå

Matematik
Svenska 1,2
Samhällskunskap
Historia
Religion

Träningsskolenivå

Språk och kommunikation
Individ och samhälle
Natur och miljö

Sökbara kurser hösten 2020

Nedan listas alla de orienteringskurser som är sökbara inför hösten 2020. Ansökningsformulär hittar du i menyn under "Hur ansöker jag?".

Orienteringskurs - vad vill jag göra?

Om du är osäker på vad du vill göra i framtiden så är du välkommen att gå vår orienteringskurs. Vi pratar om olika yrken, gör studiebesök och tillsammans med skolans studievägledare så hittar du förhoppningsvis något som du tycker verkar intressant. Du kommer också att få möjlighet att prova på kurserna Friskvård/Hälsa, Trädgård, Estetisk verksamhet och Laga din egen mat som du kan läsa mer om nedan.
Pågår mellan 24 augusti – 23 oktober

Friskvård och hälsa

Den här kursen ger dig möjlighet att prova på olika träningsformer. Du får lära dig avslappning, prova på yoga och meditation och vi pratar om hur det du äter påverkar hur du mår. Detta är en kurs som kommer att få dig att må lite bättre.
Kursstart i oktober/november

Trädgård

Om du är intresserad av växter och odla egna grönsaker är detta kursen för dig. Vi lär oss bland annat om växter, vad man använder för verktyg när man planterar, bra arbetsställning och odlar egna växter. Vi har även tillgång till en kolonilott.
Kursstart i oktober/november

Laga din egen mat

Här får du lära dig att laga lättlagad och näringsriktig mat och du får också möjlighet att baka matbröd, bakverk och kaffebröd. Du lär dig om hur du bäst förvarar både råvaror och färdiglagad mat. Du får såklart smaka maten tillsammans dina kurskamrater och du får också med dig en liten lunchlåda hem. Dukning och gemenskap runt matbordet blir ett trevligt inslag.
Kursstart i oktober/november

Bild och skapande

I den här kursen kommer du att få känna dig som en riktig konstnär. Du får skapa dina egna verk, lära dig att använda olika tekniker och du får också träna på att tolka andras bilder och konstverk.
Kursstart i oktober/november

Naturkunskap 1

Du följer kursplanen och får lära dig om människokroppen, ekosystem, olika energikällor och klimatpåverkan. Du får göra egna mätningar, observationer och fältstudier.
Kursstart sker i samråd med deltagarna

Engelska i vardagen

Här får du lära dig grundläggande engelska som du kan ha glädje av i vardagen. Du kan få jobba med dina engelska favoritlåtar, Youtube-klipp eller gameing-ord. Vi lyssnar på musik, ser film och lär oss användbara ord och fraser.
Kursstart sker i samråd med deltagarna