Utbildningar

På Vuxenutbildningen erbjuder vi sammanhängande yrkesutbildningar (Yrkesvux), svenska för invandrare (SFI), enskilda kurser på grundskole- och gymnasienivå, samt särskild utbildning för vuxna (Särvux).

Utbildningarna pågår kontinuerligt året runt och följer inte terminer eller läsår som finns i grund- och gymnasieskola. Det går därför bra att kontakta oss när du vill under året om du är i behov av utbildning. De yrkesutbildningar (så kallade yrkesvuxpaket) som vi erbjuder startar vid vissa givna tillfällen under året efter att vi annonserat på hemsidan, lokaltidning, facebook, med mera.

När det gäller de gymnasiala kurserna kanske du bara behöver komplettera med något enstaka ämne eller kurs för att bli behörig till en viss utbildning på högskolan, eller behöver läsa flera ämnen för att få en komplett gymnasieexamen.

På Vuxenutbildningen har du stora möjligheter att påverka studietakt, studiemetod och vad du vill läsa. Vi försöker vara flexibla så att du kan kombinera studier med arbete och familj.

Utbildningar som finns hos oss är sammanhängande yrkesutbildningar (Yrkesvux) inom Barn- och fritidlänk till annan webbplats, Vård- och omsorglänk till annan webbplats, Industriteknik: CNC-operatörlänk till annan webbplats, Bygg- och anläggning: träarbetelänk till annan webbplats, Måltidsbiträdelänk till annan webbplats samt Kockutbildninglänk till annan webbplats. Klicka på länkarna för mer information.

Vi kan också erbjuda Yrkesvux i andra kommuners regi och vi har idag ett samarbete med Markaryd och Ljungby som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar i dessa kommuners utbud.

För dig med en utvecklingsstörning erbjuder vi Särskild utbildning för vuxna. Kontakta oss så hjälper vi gärna till med vägledning och upplägg av studier.

Anmälan till Yrkesvux
Det finns fortfarande ett antal platser kvar till vår Kockutbildning,  som startade den 27 januari. Ansök genom att kontakta studie- och yrkesvägledare Christina Löfgren, som nås på 0476-55299 eller genom mejl till christina.lofgren@almhult.se.

Välkommen med din ansökan senast den 14 februari.