Vuxenutbildningen

På Vuxenutbildningen erbjuder vi sammanhängande yrkesutbildningar (Yrkesvux), svenska för invandrare (SFI), enskilda kurser på grundskole- och gymnasienivå, samt särskild utbildning för vuxna (Särvux).

På fotot: elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Yrkesvux.

Utbildningarna pågår kontinuerligt året runt och följer inte terminer eller läsår som finns i grund- och gymnasieskola. Det går därför bra att kontakta oss när du vill under året om du är i behov av utbildning. De yrkesutbildningar (så kallade yrkesvuxpaket) som vi erbjuder startar vid vissa givna tillfällen under året efter att vi annonserat på hemsidan, lokaltidning, facebook, med mera.

När det gäller de gymnasiala kurserna kanske du bara behöver komplettera med något enstaka ämne eller kurs för att bli behörig till en viss utbildning på högskolan, eller behöver läsa flera ämnen för att få en komplett gymnasieexamen.

På Vuxenutbildningen har du stora möjligheter att påverka studietakt, studiemetod och vad du vill läsa. Vi försöker vara flexibla så att du kan kombinera studier med arbete och familj.

Hos oss finns ett flertal Yrkesvuxutbildningar, information om dessa finns under Utbildningar, i menyn.

Vi kan också erbjuda Yrkesvux i andra kommuners regi och vi har idag ett samarbete med Markaryd och Ljungby som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar i dessa kommuners utbud.

För dig med en utvecklingsstörning erbjuder vi Särskild utbildning för vuxna. Kontakta oss så hjälper vi gärna till med vägledning och upplägg av studier.