Vuxenutbildningen

På Vuxenutbildningen kan du välja bland ett flertal olika utbildningar och kurser. Hos oss kan du studera på både grundläggande och gymnasial nivå. Vi erbjuder också bland annat ett flertal olika Yrkesvuxutbildningar.

Utbud av utbildningar och kurser

På Vuxenutbildningen kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå, samt ett flertal olika Yrkesvuxutbildningar. Vi kan också erbjuda Yrkesvux i andra kommuners regi, och vi har idag ett samarbete med Markaryd och Ljungby som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar även i dessa kommuners utbud.

Vi erbjuder även Lärlingsutbildning i samarbete med Allbo Lärcenter i Alvesta.

På Vuxentubildningen finns också möjlighet att göra en Särskild prövning, Svenska för invandrare (SFI), och Samhällsorientering - en gratis kurs om det svenska samhället, för dig som är med i etableringsprogrammet i Arbetsförmedlingens regi eller anhöriginvandrare. För dig med en utvecklingsstörning erbjuder vi Komuvx som särskild utbildning.

Läs mer om våra olika utbildningar och kurser under Utbildningar i menyn, eller klicka här för att komma till sidan Utbildningar.

Gymnasiearbete blir komvuxarbete

Från och med den 1 juli 2021 kommer gymnasiearbetet inom Vuxenutbildningen att ersättas av ett komvuxarbete.

Komvuxarbete högskoleförberedande

Ett komvuxarbete är en uppgift om 100 gymnasiepoäng som du kan använda för en examen inom komvux, motsvarande en gymnasieexamen. Denna examen kan vara inriktad mot något av studieområdena Samhällsvetenskap och humaniora eller Naturvetenskap och teknik.

Komvuxarbete yrkesförberedande

Komvuxarbetet på de yrkesförberedande programmen är tänkt att vara ett kvitto på att eleven är väl förberedd för arbete inom ett visst yrkesområde.

Komvuxarbetet ska inriktas mot en vald yrkesutgång inom examensmålen för yrkesprogrammet. Det är därför lämpligt att en elev genomför sitt komvuxarbete i slutet av utbildningen.

Upplägg av utbildningar, kurser och studier

Flera av våra utbildningar pågår kontinuerligt året runt och följer inte de terminer eller läsår som finns i grund- och gymnasieskola. Det går därför bra att kontakta oss när du vill under året, om du är i behov av utbildning. De yrkesutbildningar vi erbjuder startar vid vissa givna tillfällen under året efter att vi annonserat på hemsidan, lokaltidning, facebook, med mera.

På Vuxenutbildningen har du stora möjligheter att påverka studietakt, studiemetod och vad du vill läsa. Vi försöker vara flexibla så att du kan kombinera studier med arbete och familj.

Vi möts på Vuxenutbildningen på Haganässkolan!