Vuxenutbildningen

UPPSTART 18 JANUARI VUXENUTBILDNINGEN

Välkommen att starta dina studier på Haganässkolans vuxenutbildning!
Start gymnasiala kurserPDF (pdf, 85 kB)
Start grundläggande kurserPDF (pdf, 85.4 kB)

YRKESUTBILDNING INDUSTRI OCH BYGG

Informationsmöte kl. 10.00
Du kommer att träffa din lärare vid entrén till skolan där din lärare öppnar dörren och släpper in er.

GRUNDLÄGGANDE OCH GYMNASIEKURSER

Du som ska studera grundläggande eller gymnasiekurser har blivit kallad till ett möte i aulan på måndag den 18/1. Detta möte har blivit flyttat till Teams online.

Kl 13.00: Information för grundläggande kurser
Kl 14.30: Information för gymnasiala kurser

Här kommer en länk till introduktionsmötet. Klicka på länken, tryck på ”Anslut” så kommer du till mötet. Klicka här >>>länk till annan webbplats

Lycka till med dina studier!

//Personalen på Vuxenutbildningen i Älmhults kommun

VIKTIG INFORMATION TILL DIG SOM STUDERAR PÅ VUXENUTBILDNINGEN I ÄLMHULTS KOMMUN

Smittspridningen av Covid-19 är fortfarande hög i Älmhult. Därför kommer vissa delar av Vuxenutbildningen arbeta på distans till och med 26 mars 2021

Följande grupper arbetar på distans via Teams enligt schema
SFI
• Rosa-B: Lärare Tobias
• Violetta-C: Lärare Carin
• Grön-C: Lärare Sara
• Blå-D: Lärare Fredrik
• Rosa-Flex: Lärare Carin och Fredrik

Grundläggande kurser
• SvA: Lärare Johanna, Sofia
• Eng: Lärare Johanna och Sarab
• Ma: Lärare Anders
• Samhällskunskap: Lärare Marianne

Kvällskurser
Samtlig kvällsundervisning kommer att vara på distans tom 4/6 2021

Gymnasiala kurser
• Sv/SvA 1,2 ,3: Lärare Marianne och Johanna
• Ma 1,2,3: Lärare Anders
• Eng 5,6: Lärare Ann
• Vård och omsorg (Undersköterska): Lärare Antonia
• Stödassistenter: Lärare Katrin

Följande grupper har lektioner på skolan enligt schema
SFI
• Intro-grupp: Lärare Agneta O
• Röd-A/B: Lärare Anna N och Maria L
• Violett-B: Lärare Angeliki
• Framsam: Lärare Sofia och Sara

Yrkesutbildningar
• Bygg: Lärare Tobias R
• Industri: Lärare Lars S
• Måltidsbiträden: Lärare Cecilia D
• Kock: Lärare Therese L

På Vuxenutbildningen kan du välja bland ett flertal olika utbildningar och kurser. Hos oss kan du studera på både grundläggande och gymnasial nivå. Vi erbjuder också bland annat ett flertal olika Yrkesvuxutbildningar.

På fotot ser vi elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Yrkesvux.

Utbud av utbildningar och kurser

På Vuxenutbildningen kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå, samt ett flertal olika Yrkesvuxutbildningar. Vi kan också erbjuda Yrkesvux i andra kommuners regi, och vi har idag ett samarbete med Markaryd och Ljungby som innebär att du som älmhultsbo kan söka utbildningar även i dessa kommuners utbud.

Vi erbjuder även Lärlingsutbildning i samarbete med Allbo Lärcenter i Alvesta.

På Vuxentubildningen finns också möjlighet att göra en Särskild prövning, Svenska för invandrare (SFI), och Samhällsorientering - en gratis kurs om det svenska samhället, för dig som är med i etableringsprogrammet i Arbetsförmedlingens regi eller anhöriginvandrare. För dig med en utvecklingsstörning erbjuder vi Komuvx som särskild utbildning.

Läs mer om våra olika utbildningar och kurser under Utbildningar i menyn, eller klicka här för att komma till sidan Utbildningar.

Upplägg av utbildningar, kurser och studier

Flera av våra utbildningar pågår kontinuerligt året runt och följer inte de terminer eller läsår som finns i grund- och gymnasieskola. Det går därför bra att kontakta oss när du vill under året, om du är i behov av utbildning. De yrkesutbildningar vi erbjuder startar vid vissa givna tillfällen under året efter att vi annonserat på hemsidan, lokaltidning, facebook, med mera.

På Vuxenutbildningen har du stora möjligheter att påverka studietakt, studiemetod och vad du vill läsa. Vi försöker vara flexibla så att du kan kombinera studier med arbete och familj.

Vi möts på Vuxenutbildningen på Haganässkolan!