Student

Studentfirandet för Haganässkolans elever kommer att genomföras fredagen den 12 juni. På grund av det rådande läget så är det inte möjligt att genomföra ett traditionellt studentfirande. Vi vill ändå kunna ge våra studenter ett fint avslut på sina gymnasiestudier anpassat efter den nya vardagen. Det blir ett firande i alternativt format, anpassat efter beslut och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Upplägg

Eleverna kommer att samlas klassvis, utspridda i skolans lokaler, för att sedan ha möjlighet att delta i studentutspringet. Utspringet är tänkt att ske klassvis, med 45minuters intervaller, där de minsta klasserna grupperas.

Schema med detaljerade hålltider för respektive klass kommer att meddelas inom kort. Utspringet startar kl.11.30 och avslutas kl.18.00. Turordning har lottats fram genom en dragning onsdagen den 20 maj, kl.12.00, som livesändes genom Haganässkolans Facebooksida.

Turordning - utspring

Kl.11.30 - Samhäll
Kl. 12.15 - El och Industri
Kl. 13.00 - Ekonomi
Kl. 13.45 - Bygg
Kl. 14.30 -Teknik
Kl. 15.15 - Barn och Fritid och Vård och Omsorg
Kl. 16.00 - Natur
Kl. 16.45 - Handel
Kl. 17.30 - IB

Schema för fotografering och mentor

[SA] kommer till skolan kl.10.00

[EE] & [IN] kommer till skolan kl.10.45

[EK] & [IM] kommer till skolan kl.11.30

[BA] kommer till skolan kl.12.15

[TE] kommer till skolan kl.13.00

[BF] & [VO] kommer till skolan kl.13.45

[NA] kommer till skolan kl.14.30

[HA] kommer till skolan kl.15.15

[IB] kommer till skolan kl.16.00
Mer info kommer löpande.

Publik och förhållningsregler

Utspringet, som sker till en begränsad publik, är möjligt då det kommer att genomföras med god planering och logistik så att anhöriga samlas avskilt med den avgångsstudent de firar, och med ett avstånd till andra familjer. Detta är ett gemensamt ansvar som måste tas av Haganässkolan tillsammans med övriga besökare på plats. Mer detaljer kommer om vad som gäller för begränsad publik.

Alla detaljer kring studentutspringet är inte klara ännu, utan vi kommer ha en löpande dialog med skolläkaren, och även Polisen om det behövs, för att komma fram till vad som bedöms vara passande.

Enligt Polisen räknas inte ett studentutspring som en allmän sammankomst och därför omfattas utspringet inte av regeringens beslut om begränsning på 50 personer. Istället är det arrangerande skola som ansvarar för säkerheten och att Folkhälsomyndighetens allmänna råd följs om bland annat social distansering.

I övrigt tillåts inga övriga större samlingar utöver de som sker klassvis, såsom ceremonier, parader eller flakåkning. För de övriga gymnasieklasserna som inte tar studenten sker ingen avslutning i samband med att läsåret slutar. Gällande studentbalen kan denna inte genomföras utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och är därför inställd.

Möjliga förändringar och ytterligare information

Vi vill vara tydliga med att detta är utgångsläget utifrån nuvarande lägesbild. Om smittläget i regionen och kommunen förändras fram till studenten kan upplägget kring studenten komma att ändras med kort varsel.

Vid frågor kontakta rektor Safia Zairi Johansson eller verksamhetschef Samuel Svensson.


Traditioner på Haganässkolan för Bal och Student

Traditionerna som beskrivs här kan vi tyvärr inte genomföra detta år på grund av rådande omständigheter.

Varje år anordnas en Studentbal för eleverna på Haganässkolan, som hålls på Möckelsnäs Herrgård, vackert belägen vid sjön Möckeln strax utanför Älmhult. Här minglar alla gäster på terrassen vid ankomst, för att sedan avnjuta en trerätters middag tillsammans. Efter middagen öppnar dansgolvet.

Innan avfärd till balen samlas alla studenter för fotografering i Björkparken, där familj, vänner och press får möjlighet att träffa och fotografera de festklädda studenterna.

Under själva Studentdagen anordnas bland annat en stämningsfull avslutning i kyrkan. Under eftermiddagen sker sedan Utspringet vid skolans nya entré, belägen på Källargatan 38A, under hög stämning och till hög musik. Därefter är det dags för Haganässkolans Studentmarsch som äger rum under pompa och ståt, med orkester och flaggbärare, ner till Älmhults torg. Vi ses i myllret!

 

Film och fotografering under kommunens evenemang
För att uppmärksamma och marknadsföra Haganässkolan kommer vi under dessa evenemang att filma och fotografera. Rättslig grund för bilderna/filmerna är berättigat intresse. Du har trots detta alltid rätt att begära att vi inte ska publicera bilder på dig. Om du upptäcker att du finns med på tidigare tagna bilder/filmer som publicerats på vår hemsida eller sociala medier, har du rätt att få dessa borttagna. Kontakta oss i så fall så ordnar vi det.