Vård- och omsorgsprogrammet

Om du vill ha ett arbete där människan står i centrum så öppnar Vård- och omsorgsprogrammet många dörrar. Efter avslutad utbildning har du yrkeskompetens för att arbeta inom hälso- och sjukvård, äldre- och handikappomsorg. Du får lära dig hur vi människor fungerar och hur du tar hand om och hjälper människor i olika situationer.

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som tycker om att umgås med människor, samarbeta, ta ansvar för dig själv och andra. Här får du lära dig om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Livsstilars betydelse för hälsan är också något du får kunskap om liksom att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt. Du läser också ämnen som är gemensamma för hela gymnasieskolan; engelska, historia, idrott och hälsa, naturkunskap, samhällskunskap och svenska.

Vi har blivit bedömda och certifierade enligt tio särskilda kvalitetskriterier för att få använda namnet Vård- och omsorgscollege. Som elev vet du då att du får den kompetens som arbetsgivare efterfrågar.

Under din utbildning får du under 20 veckor vara på en arbetsplats inom vård- och omsorgssektorn.

Vad kan du bli?
Efter avklarade studier får du en yrkesexamen och kan påbörja din yrkesbana direkt eller fortsätta att studera inom yrkeshögskolan. Du kan också lägga upp dina gymnasiestudier så att du får grundläggande behörighet till högskolestudier. Exempel på jobb efter avslutade studier: undersköterska, skötare, vårdare, personlig assistent och biståndsarbetare.

Poängplaner
VO18, 19, 20PDF (pdf, 49.7 kB)

Vill du besöka programmet?
Vill du som elev besöka programmet under en helt vanlig skoldag så kan du boka ditt besök här. Vi bjuder på lunch under ditt besök. Välkommen till oss!