Till startsidan

Teknik­programmet fjärde året

Är du intresserad av teknik och vill ha en utbildning som förbereder dig för arbetslivet? Då kan vi erbjuda det fjärde året på teknikprogrammet, inriktning design- och produktutveckling.

En certifierad Teknikcollege-utbildning

Utbildningen är en certifierad och kvalitetssäkrad Teknikcollege-utbildning. Programmet vänder sig till dig som vill gå ett år till inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger stora möjligheter att få arbete direkt efter studierna.

Detta fjärde året bygger på ett stort engagemang från näringslivet där en tredjedel av utbildningen sker ute på företag. Det ger dig mycket stora möjligheter till jobb direkt men även lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

Inriktning mot Design- och produktutveckling

På Haganässkolan finns TE4 med inriktningen Design- och produktutveckling. Här får du lära dig hur man skapar och tar fram nya produkter. Du får planera och utveckla nya lösningar genom att använda dina kunskaper och färdigheter inom det tekniska området.

Vad kan du bli efter avklarade studier på TE4?

Efter avklarade studier på TE4 får du en gymnasieingenjörsexamen, och kan påbörja din yrkesbana direkt eller fortsätta att studera på högskolan. Exempel på jobb efter avslutade studier är ingenjör, projektledare, produktionstekniker, arbetsledare eller produktutvecklare.

Behörighet TE4

För att kunna läsa TE4 krävs att du har en examen från Teknikprogrammet, eller likvärdig utbildning. Du måste påbörja studierna på TE4 senast det kalenderår du fyller 22 år.

Poängplaner

T4PDF (pdf, 18.3 kB)