Teknik­programmet fjärde året

Inriktning: Design- och produktutveckling

Är du intresserad av teknik och vill ha en utbildning som förbereder dig för arbetslivet? Då kan vi erbjuda det fjärde året på teknikprogrammet, inriktning design- och produktutveckling.

Programmet vänder sig till dig som vill gå ett år till inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger stora möjligheter att få arbete direkt efter studierna. Det fjärde året bygger på ett stort engagemang från näringslivet där en tredjedel av utbildningen sker ute på företag. Det ger dig mycket stora möjligheter till jobb direkt men även lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

Utbildningen är en certifierad och kvalitetssäkrad Teknikcollege-utbildning.

Behörighet
Examen från teknikprogrammet eller likvärdig utbildning. Du måste påbörja studierna senast det kalenderår du fyller 22 år.

Inriktning: Design- och produktutveckling
Här får du lära dig hur man skapar och tar fram nya produkter. Du får planera och utveckla nya lösningar genom att använda dina kunskaper och färdigheter inom det tekniska området.

Vad kan du bli?
Efter avklarade studier på programmet får du en gymnasieingenjörsexamen och kan påbörja din yrkesbana direkt eller fortsätta att studera på högskolan. Exempel på jobb efter avslutade studier: ingenjör, projektledare, produktionstekniker, arbetsledare eller produktutvecklare. 

Poängplaner
T4PDF (pdf, 18.3 kB)

Sista ansökningsdatum är den 6/5 2020.

Ansök här