Till startsidan

Elev- och rektorsintervju, IB

Krista Baker, biträdande rektor på IB på Haganässkolan, kom till Älmhult från USA för tio år sedan och har arbetat med internationella utbildningar sedan dess.

Unika ämnen på Haganässkolans DP

-Haganässkolans Diploma Programme (DP) är unikt för att vi erbjuder ämnen som andra skolor inte har, speciellt Design Technology, Global Politics, Business Management och Visual Arts. This combination of subjects develops an entrepreneurial mindset where students can design their own products and start their own business, berättar Krista.

Individuella ämneskombinationer

-DP ger möjligheter till dem som vill utveckla sin ”international mindedness”. Möjlighet att utveckla sin engelska, att ha individuella val i alla sex ämnesgrupper, att utveckla ett kritiskt tänkande, och att bli mer engagerad i vårt samhälle både regionalt och globalt, berättar Krista.

Elever från hela världen

Haganässkolans Diploma Programme lockar elever från hela världen. Mohammad Aljounde är en av dem. Idag går han tredje året och trivs mycket bra med sitt liv i Älmhult.

Möt Mohammad

-I moved to Älmhult from Lebanon. In Älmhult life is pretty simple and you can basically achieve whatever you want - that was a bit of a shock to me. I feel the great potential that exists here, berättar Mohammad.

Mohammad är också grundare av “Gharsah school”, en skola för flyktingar i Libanon. En handling som han har fått ”Children’s peace prize” för.

Cirkelformad figur/logga över IB Diploma Programme.