Industritekniska programmet

Är du intresserad av teknik? På detta programmet får du en bred bas med kunskap inom den industritekniska processen med viktiga områden som kvalitetskontroll, driftsäkerhet och underhåll av utrustning.

Inriktning mot Produkt- och maskinteknik

På Haganässkolan finns Industritekniska programmet med inriktning mot produkt- och maskinteknik.

Här lär du dig att använda verktyg och industriell utrustning. I skolan jobbar du med samma typ av programmering och modern teknik som finns ute i industrin. Efter avslutad utbildning kan du själv designa, konstruera och producera.

Programmet är för dig som gillar att arbeta praktiskt, tycker om att lösa problem, är en nytänkare och gillar utveckling. I CNC-teknik lär du dig att hantera verktyg och industriell utrustning samt att hantera och bearbeta olika material.

Du läser också ämnen som är gemensamma för hela gymnasieskolan; engelska, historia, idrott och hälsa, naturkunskap, samhällskunskap och svenska.

Industritekniska - ett yrkesprogram

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram där delar av din utbildning förläggs på en eller flera arbetsplatser under minst 15 veckor, så kallad APL. Efter avklarade studier får du en yrkesexamen.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Den arbetsplatsförlagda utbildningen är en mycket värdefull del av din utbildning. Du får genom din APL unika erfarenheter och viktiga kontakter med arbetslivet och potentiella arbetsgivare, och goda möjligheter att omsätta teori till praktik.

Vad kan du bli efter avklarade studier på Industritekniska?

Efter avklarade studier får du en yrkesexamen och kan påbörja din yrkesbana direkt eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också lägga upp dina gymnasiestudier så att du får grundläggande behörighet till högskolestudier.

Exempel på jobb efter avslutade studier är industritekniker, automationstekniker, drift- och servicetekniker.

Vill du besöka Industritekniska programmet?

Vill du som elev besöka programmet under en helt vanlig skoldag så kan du boka ditt besök genom att följa denna länk. Vi bjuder på lunch under ditt besök. Välkommen till Haganässkolan!

Poängplaner

IN17PDF (pdf, 384 kB)