Gymnasiesärskola

Gymnasiesärskolan på Haganässkolan har en central plats på skolan all­deles intill biblioteket. Det är inte bara studier utan också mycket social samvaro med dina lärare och klasskamrater.

Välj mellan två olika nationella program

Hos oss kan du idag välja mellan två nationella program: Fastighet, anläggning och byggnation och Hotell, restaurang och bageri.

Om det är lämpligt, integreras de olika kurserna som du väljer med gymnasieskolan, men givetvis läser du i din takt och efter gymnasiesärskolans kursplaner.

Du kan också få möjlighet att studera på Individuella programmet. Vilket studieupplägg du ska ha blir då helt unikt för dig och vi lägger tillsammans upp din individuella studieplan under det första året.

Fastighet, anläggning och byggnation

Utbildningen förbereder dig att arbeta med reparation, underhåll av fastigheter eller markarbeten och underhåll i parkmiljö.

Gemensamma kurser för alla är svenska/svenska som andraspråk, mat och boende, engelska, matematik, idrott & hälsa, estetisk verksamhet, historia, samhällskunskap, religion och naturkunskap.

Hotell, restaurang och bageri

Här får du kunskaper att arbeta med bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice.

Individuella programmet

Utbildning på ett individuellt program erbjuds dig som inte kan följa utbildningen på ett nationellt program. Undervisningen anpassas efter dina behov och möjligheter. Utbildningen består av följande ämnesområden:

• Estetisk verksamhet
  • Hem- och konsumentkunskap
  • Idrott och hälsa
  • Natur och miljö
  • Individ och samhälle
  • Språk och kommunikation

Det finns möjlighet att läsa en kombination av ämnen från nationella program och ämnesområden.

Vad händer efter avslutad ubildning?

Under det fjärde året arbetar vi tillsammans med dig för att du ska kunna ha ett eget boende, studera vidare eller komma ut i arbetslivet. Det finns också möjlighet att läsa vidare på särvux eller folkhögskola. Vi samverkar också med flera olika företag, där du kan genomföra praktik.

Vill du besöka Gymnasiesärskolan?

Vill du som elev besöka Gymnasiesärskolan under en helt vanlig skoldag så kan du boka ditt besök genom att följa denna länk. Vi bjuder på lunch under ditt besök. Välkommen till Haganässkolan!