Till startsidan

Barn- och fritidsprogrammet

Trivs du när du ser barn, ungdomar och vuxna utvecklas? Gillar du möten med människor med olika behov? Vill du utveckla din ledarroll? Då är barn- och fritidsprogrammet något för dig.

Tre ungdomar som står bredvid varandra och ler och tittar in i kameran.

Adam, Emma och Matilda - elever på Barn och fritid.

Inriktning mot Pedagogik och social verksamhet

På Haganässkolan finns Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot Pedagogik och social verksamhet, där kommunikation, ledarskap och kommunikation är extra viktigt.

När du väljer Barn- och fritidsprogrammet öppnar du dörren till ett spännande arbete med människor i alla åldrar. Genom utbildningen får du kunskaper och färdigheter i pedagogik, psykologi, sociologi och service. Du läser också ämnen som är gemensamma för hela gymnasieskolan; engelska, historia, idrott och hälsa, naturkunskap, samhällskunskap och svenska.

Barn och fritid - ett yrkesprogram

Barn och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram där delar av din utbildning förläggs på en eller flera arbetsplatser under minst 15 veckor, så kallad APL. Du har ändå möjlighet att välja kurser som ger grundläggande behörighet till högskolan.

APL - arbetsplatsförlagt lärande

Den arbetsplatsförlagda utbildningen är en mycket värdefull del av din utbildning. Du får genom din APL unika erfarenheter och viktiga kontakter med arbetslivet och potentiella arbetsgivare. Du har företräde till feriearbeten på förskolorna och fritidshemmen i Älmhults kommun.

Vad kan du bli efter avslutade studier på Barn och fritid?

Efter avklarade studier får du en yrkesexamen och kan påbörja din yrkesbana direkt. Om du har valt högskolespåret har du grundläggande behörighet för att studera på högskolan. Exempel på jobb efter avslutade studier är barnskötare inom förskoleverksamhet, elevassistent inom skolverksamheten och andra tjänster inom fritidsverksamhet.

Vill du besöka Barn- och fritidsprogrammet?

Vill du som elev besöka programmet under en helt vanlig skoldag så kan du boka ditt besök genom att följa denna länk. Vi bjuder på lunch under ditt besök. Välkommen till Haganässkolan!

Poängplaner

BF18, 19, 20, 21PDF (pdf, 230.1 kB)