Till startsidan

Information om Covid 19

Vi har fått bekräftat fall av covid-19 bland elever på skolan. Vi kan däremot inte berätta för er om vår personal eller våra elevers hälsotillstånd, det är en känslig personuppgift som vi inte får föra vidare. Detta för att värna om vår personals och våra elevers integritet.

För att bromsa smittspridningen ska alla som är sjuka, även med milda symptom, stanna hemma – och de som är friska och på plats i skolan ska vara noga med att följa de råd och riktlinjer som finns tex vara noga med handhygien och hålla avstånd. Se även info på hemsidan och på folkhälsomyndigheternas hemsida.

raesrth (regionkronoberg.se) Länk till annan webbplats.

Covid-19 hushållskontakt 210617 (regionkronoberg.se) Länk till annan webbplats.

Vi ber er att respektera vår personal och elevers integritet och inte begära att de berättar varför de varit frånvarande från skolan.

Hjälp oss bromsa smittspridningen
Vi fortsätter att arbeta med olika åtgärder för att bromsa smittspridningen. Viktigast av allt är att stanna hemma om man är sjuk, även med milda symptom. Symptom att vara extra vaksam på är:
• Feber
• Muskel-och ledvärk
• Snuva
• Hosta
• Halsont
• Andningsbesvär
• Bortfall av lukt- och smaksinne

På plats i skolan håller vi avstånds till varandra enligt de rutiner som finns. Hosta och nys i armvecket och var noga med handhygien.

Är det något ni undrar över så går det bra att höra av sig till skolans ledning.

Marianne Sthen Elisabeth
marianne.sthen@almhult.se