Friluftsdagar på Haganässkolan

Under vinterhalvåret anordnas Friluftsdagar på Haganässkolan för alla elever i årskurs två.

-Det är jätteroligt att få vara med eleverna i en annan miljö än i skolan, och att göra något rent praktiskt befäster kunskaper på ytterligare en nivå, säger idrottsläraren Josefin Sjöqvist.

En dag under bar himmel
När det var tekniktvåornas tur att spendera dagen utomhus föll valet på att till fots ta sig till Klöxhultsskogen från Haganässkolan. Gruppvis ansvarade eleverna för planering av färden, matlagning, säkerhetsfrågor, och att göra upp lägerplats och bygga vindskydd.

Till middag blev det en så kallad "Hajkbomb", där rotfrukter och korv hackas och tillagas i foliepaket över öppen eld.

På torsdag är det byggtvåornas tur och de har valt att cykla till Såganäs. En friluftsdag ingår i undervisningen även för alla elever i årskurs ett, men denna infaller under vår- och sommarhalvåret.

Publicerad: