Elevinformation

Åtgärder kopplade till covid-19

Inför skolstarten har Haganässkolan vidtagit flertalet åtgärder kopplat till covid-19. För att bidra till en trygg miljö i skolan vill vi be alla våra elever om att:

• Respektera och använda markeringarna i kön under lunchen och vid cafét.
  • Hålla era exakta tider för lunchschemat. Man kan även äta i musiksalen och i cafédelen, om matsalen är full.
  • Tänka på att hålla avstånden.
  • Känner du dig det mista sjuk så ska du stanna hemma och jobba med de uppgifter du kan via Teams.
  • Tvätta händerna ofta och länge med tvål och varmt vatten. Handsprit finns vid matsalen och cafédelen, om möjlighet inte finns till handtvätt.
  • Separera bänkarna i klassrummen så mycket det går.
  • Undvika kroppskontakt.

Sjukanmälan av elev

Sjukanmälan görs på telefonnummer 0476-184281

Skolskjuts och reseersättning

Alla gymnasieelever som går på Haganässkolan, samt alla gymnasieelver folkbokförda i Älmhults kommun, oavsett vilken gymnasieskola de går på, kan ansöka om reseersättning, till och med det år de fyller 20 år.

Buss- och tågkorten, samt kontant reseersättning, ansöker du om via en e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten måste du ha ett bank-id. Information om hur du skaffar ett bank-id finns på www.bankid.com.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tänk på att ansöka i så god tid som möjligt då handläggningstiden från ansökan till det att du får ditt kort varierar beroende på hur söktrycket ser ut.

Villkoren för att få rätt till reseersättning finns angivna på sidan för e-tjänsten.
Länk till e-tjänsten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till skolskjuts gällande grundskolan.länk till annan webbplats

Datum för nationella prov

Följ länken till Skolverkets hemsida för att komma till aktuella datum för nationella prov skolverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anmälan till prövningar

Anmälan till prövning i Idrott och hälsa 1länk till annan webbplats
Anmälan till prövning (ej matematik och idrott)länk till annan webbplats
Anmälan till prövning i matematiklänk till annan webbplats

E-tjänster/Blanketter

Kommunalt aktivitetsansvar

Är du 16-20 år? Är du osäker på vad du vill göra? Vill du börja plugga igen men vet inte vilken utbildning du ska välja? Vill du få hjälp med att söka jobb? Funderar du på att hoppa av din gymnasieutbildning?
Läs mer härlänk till annan webbplats

Ordningsregler på HaganässkolanPDF (pdf, 993.3 kB)
Organization rules, ordningsregler at Haganässkolan (EnglishPDF (pdf, 208.9 kB))
School health servicePDF (pdf, 111.1 kB)