Familj, barn och unga

Till individ- och familjeomsorgen kan du vända dig om du vill ha hjälp i en familjesituation, om du vill ansöka om ekonomisk hjälp till din försörjning, om du missbrukar alkohol eller narkotika.

Du är välkommen att ringa eller mejla oss och ställa dina frågor. Du har möjlighet att vara anonym. Vill du vara anonym är det viktigt att du inte säger vad du heter, var du ringer ifrån, din e-postadress eller barnets namn.

Tillsammans med dig och dina närmaste hittar vi lösningar på de problem som uppstått och vi kan erbjuda olika stöd- och hjälpinsatser.

Vårt stöd kostar dig ingenting och vi har tystnadsplikt.

Vad händer när du kontaktar oss?

Bestämmer du dig för att du vill ha vår hjälp får du kontakt med någon av våra socialsekreterare för information om vilket stöd och vilken hjälp vi kan erbjuda.

Om du önskar fortsatt kontakt gör vi tillsammans en utredning för att ta reda på vilket stöd som passar dig bäst. Det måste alltid tas ett formellt beslut innan stödet blir godkänt.

Är du missnöjd med beslutet kan du i de flesta fall överklaga. Kontakta oss så berättar vi hur du överklagar. Vi hjälper dig om du har svårt att göra det själv.

Om du tycker något är fel eller har förbättringsförslag

Har du förslag till förbättringar eller upplever att något blivit fel är du välkommen att kontakta oss på socialförvaltningen. Förhoppningsvis kan vi komma fram till en lösning tillsammans.

Om du vill skicka in en synpunkt eller ett klagomål gör du det via vårt system.länk till annan webbplats

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.