SMS-tjänst

För förbättrad kommunikation och möjlighet att nå de som direkt påverkas av en störning använder Älmhults kommun sig av en SMS-tjänst. Tjänsten gör att du snabbt får ett sms med information om du drabbats av exempelvis en vattenläcka.

Älmhults kommun och ElmNet AB använder tillsammans tjänsten som används bland annat vid planerade vattenavstängningar samt vid akuta vattenläckor. Det gör att om vattnet stängs av på en specifik gata, eller i ett bostadsområde, är det möjligt för oss att skicka information via SMS endast till de som bor där. Syftet är att förbättra vår kommunikation med invånarna så att vi både når rätt personer och blir snabbare. SMS skickas endast ut under kontorstid.

Vi använder SMS-tjänsten för att informera om:

  • Akuta driftstörningar, exempelvis vattenläckor.
  • Planerade driftstörningar, exempelvis vattenavstängningar.
  • Föroreningar i dricksvattnet.
  • Driftstörningar i fibernätet

SMS-tjänsten användas inte för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Vilka får sms?

Om du är folkbokförd i Älmhults kommun samt har en telefon som är registrerad på samma adress kommer automatiskt våra SMS-utskick till din telefon. Sms skickas till mobilnummer som är registrerade på personer över 16 år i hushållen inom det aktuella området. Alla telefonnummer hämtas från register från Bisnode, uppgifterna lämnas inte ut till någon. 

För dig som har fast telefon

Om du som får ett utskick från systemet inte har en mobiltelefon kommer SMS:et att skickas och läsas upp som ett röstmeddelande i din fasta telefon istället.

Om du inte får SMS - så registrerar du dig

Vi kommer att byta leverantör av sms-tjänsten där du får information om bland annat vattenavstängningar och information från Elmnet. Det gamla systemet stängs ner 31 december, 2019. Det kan bli ett glapp innan vi får in det nya systemet. Du som tidigare registrerat dig till tjänsten kommer att flyttas över per automatik. Tills att övergången är klart går det inte att registrera nya nummer. Vi beräknar att den nya tjänsten är aktiverad i slutet av januari.

Har du frågor om tjänsten kontakta Anna-Lena Åström 0476-550 52

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.