Norregårds förskola

Välkommen till Norregårds förskola

Norregårds Förskola ligger i centrala Älmhult. Förskolan byggdes 1980 och renoverades under 2008-2009.

Förskolan består av sju avdelningar - Eken, Lönnen, Boken, Björken, Asken, Linden och Kastanjen.

Fem av våra avdelningar är åldershomogena, det vill säga att barnen som går på samma avdelning är födda samma år. Linden är en 1-3 års avdelning och Kastanjen en 4-5 års avdelning.

Vi vistas mycket ute på vår gård, som erbjuder barnen många motoriska utmaningar, bland annat i de skogsområden som finns på gården.

Vår verksamhet bygger på följande värden:

Glädje

Att känna glädje och stolthet i det man gör får varje människa att växa och utvecklas. Genom att se varandra, lyssna på varandra, vara viktiga för varandra och glädjas med varandra skapar vi ett välkomnande och tryggt klimat som är gynnsamt för allas trivsel och allas lärande.

Tillit

Våra relationer kännetecknas av tillit, av förtroende och respekt för varandra och av ärlighet mot varandra. Med tilliten kommer tryggheten som gör att vi vågar utmana och utmanas!

Lekfullt lärande

Det lekfulla lärandet präglas av nyfikenhet, utforskande, upptäckarglädje och reflektion. Vi är engagerade, involverade och visar tydligt hur roligt det är att stötta och utmana barnen i deras lärande.

Dessa värden kännetecknar relationerna mellan barnen, mellan pedagoger och barn, mellan pedagogerna samt mellan föräldrar och pedagoger.

Kompetensutvecklingsdagar 2018/2019

  • 9 september 2019
  • 11 november 2019
  • 7 januari 2020
  • 25 maj 2020

Norregårds dokument

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.